Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

Podcast: 'Bassed in Belgium'

ma 8 feb. - 8:19

In de podcast 'Bassed in Belgium' praat Wouter Berlaen met collega-bassisten over hun muzikale leven. In de aflevering die je maandagavond hoort in 'Zandman' ontvangt hij Mirko Banovic, de linkshandige bassist van Arno en Arsenal.
Wouter Berlaen

Op maandag 8 februari start de 'Week van de Belgische muziek', het initiatief van de VRT en VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, ter vervanging van de MIA's. Die muziekprijzen worden door de coronacrisis niet uitgereikt. Van 8 tot en met 14 februari zal er op radio en tv bijzonder veel aandacht zijn voor muziek en artiesten van eigen bodem, in extra programma's, podcastreeksen en hitlijsten.

Ook in 'Zandman' hoor je deze week drie muzikale podcasts. We starten op maandagavond met 'Bassed in Belgium', de podcast van freelance bassist Wouter Berlaen. Elke episode nodigt hij in zijn studio 'Le Garage' een iconische bassist uit om bij een schandalig lekker glas wijn een goed gesprek te hebben over diens muzikale leven. 'Wat zou je op je favoriete bas spelen als je nog enkele minuten te leven had?' is één item uit die podcast.

In deze aflevering ontvangt hij Mirko Banovic, de linkshandige bassist van Arno en Arsenal, met zijsprongen naar John Garcia van Kyuss, Garland Jeffreys én zelfs ooit nog Lou Reed. Mirko fileert onder meer de baslijn van de legendarische Belpopklassieker 'Oh la la la' van TC Matic.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet