Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

"Mensen laten je met rust als je koffie drinkt"

di 8 okt. - 3:11

Thee? Het lijkt wel 'het nieuwe wijn' geworden. Iets wat je moet degusteren op de juiste temperatuur, en in de juiste stemming. Comédienne Jovanka Steele vindt die "freaky theedrinkers" enigszins irritant, en blijft bij koffie zweren. Alhoewel...
Jovanka Steele is geen freaky theedrinker.

Heb je al gemerkt dat sommige mensen een beetje geobsedeerd zijn over theedrinken? Als je een kop thee drinkt, is er altijd iemand die constant vraagt, "Hoe is jouw thee? Vind je de thee lekker?" En ze maken zich ook altijd zorgen over de temperatuur van jouw thee: "Drink jouw thee! Hij wordt koud!" En theemensen doen nòg gekker over hun eigen thee. Als ze thee in een café moeten kiezen, maken ze daar een heel drama over, alsof er zo veel verschil is tussen twee soorten thee: "Welke thee wil ik? Welke thee wil ik? Hoe moet ik beslissen? Mevrouw, breng mij alstublieft... DE DOOS".

En dan moet alles in het café stoppen, en alle aandacht moet naar de freaky theepersoon gaan, terwijl ze de theedoos bestuderen alsof ze de juiste kabel op een tikkende tijdbom moeten doorknippen. "Oké-oké. Voorzichtig! Ik ga voor de... rooibos! Ah, nee! Liever iets zachter... Een Earl Grey, misschien. Maar ben ik in de juiste stemming voor een Earl Grey? Ik denk het niet.  Nee, ik twijfel tussen een zwarte thee en een mango infusion. Maar is dat dan de juiste keuze?"

Ik ben geen theedrinker. Ik drink liever koffie. Want mensen laten je met rust als je koffie drinkt. Ze zijn niet geïnteresseerd in hoe het met je koffie gaat en niemand maakt zich zorgen als je koffie koud wordt. Goed zo. Het enige ding dat nòg irritanter is dan een freaky theedrinker, is een freaky theedrinker die plots koffie ontdekt.

Je zit dan samen met een vroeger-freaky-thee-drinkende-vriendin op café. En je bent blij, want ze kan geen koffiedoos vragen. Maar dan hoor je: "Euh.. een koffie, alstublieft. Maar, ja, ik weet niet of ik liever een donkere roast of lichte roast wil. En van Jemen of Kenia? Oh! Misschien beter iets uit Zuid-Amerika? ”En terwijl dat allemaal gebeurt, kijkt ze naar jou en roept ze: “Jovanka, wat doe je? Drink jouw koffie! Hij wordt koud! Hij wordt koud!”

Ja… Ik denk dat ik vanaf nu alleen nog water ga drinken!

Beluister het middagjournaal van Jovanka Steele:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet