Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld van Sofie

De Wereld van Sofie

"Mijn advocaat raadde me aan te liegen over mijn eerste aanhouding"

do 31 jan. - 11:52

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zegt het spreekwoord. Maar sommige mensen doen dat wel. Ook al word je betrapt, bestraft en doet het elke keer opnieuw pijn aan je portefeuille. Reporter Max Vryens sprak met iemand die op enkele maanden tijd drie keer gepakt werd terwijl hij dronken of stoned achter het stuur zat.
rechtbank

"De eerste keer was heel dom. Er werd op café een vat gegeven voor mijn verjaardag. Ik had al een slaapplaats geregeld bij een vriend om zeker niet met de auto naar huis te moeten.  Maar dan bleek in de loop van de avond die vriend plots verdwenen. Ik besloot vanaf dan alleen nog maar water en cola te drinken, te blijven tot het café dichtging en dan toch de auto te nemen. Maar dan, ik was bijna thuis,  een politiecontrole! Ik bleek nog niet genoeg ontnuchterd en blies positief. En ik moest de eerste keer voor de politierechter verschijnen."

"De tweede keer, een maand later, op een zondagmiddag. Ik was met de auto naar het kot  van een vriend gereden. Daar hadden we wat geblowd. Ik reed ' s avonds terug naar mijn eigen kot maar werd bij  willekeurige controle door de politie van de weg geplukt. Een speekseltest, en ik liep tegen de lamp. Ik moest opnieuw voor de politierechter verschijnen, maar die wist niet dat ik al een keer eerder aangehouden was geweest. Op aanraden van mijn advocaat had ik dat ook bewust verzwegen en ontkend omdat die eerdere overtreding toch nog niet op mijn strafblad stond. Ik kwam er vanaf met een boete, zonder rijverbod."

"De derde keer:  ik moest als muzikant spelen in de buurt waar ik woonde, ik bleef na afloop wat rondhangen en ik dronk wat pintjes. Omdat het toch maar een straat verder was, besloot ik om toch maar met de auto even over en weer te rijden om mijn materiaal veilig thuis af te zetten. Dat bleek het domste idee ooit. Omdat ik vijf dagen amper geslapen had, begon ik te knikkebollen achter het stuur en botste op een geparkeerde wagen. Derde keer voor de rechtbank.  Toen stonden de twee eerdere feiten wél al op mijn strafblad. En bovendien wist de rechter dat ik de vorige keer mijn eerste aanhouding verzwegen had. Gevolg: een heel zware boete, en verplichte medische en psychologische testen. "

"Ik ben er niet trots op natuurlijk en ik heb mijn les nu wel geleerd. Het heeft me financieel pijn gedaan maar ik mag er niet aan denken dat ik een fietser aangereden zou hebben. Nooit stap ik nog in de auto als ik gedronken heb." 

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet