Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Wordt vervolgd

"Mijn afscheid gebeurde stilletjes, omdat ik vreesde dat het anders te emotioneel zou worden"

ma 23 dec. - 11:09

Leen Demaré verdween geruisloos van radiozender Joe. Er werd maar weinig uitleg gegeven over haar -toch wel plotse- ontslag. Maar bij Annemie Peeters opent Demaré haar hart.
"Mijn afscheid gebeurde stilletjes, omdat ik vreesde dat het anders te emotioneel zou worden"

Het is gebeurd: de ontslagbrief van Leen Demaré is afgelopen donderdag in de bus gevallen. En dus vindt Leen dat ze nu over haar ontslag bij radiozender Joe kan praten. "Zolang je werknemer bent, praat je daar niet over, vind ik", zegt ze daarover.

"Het is wel raar, die brief krijgen. Ik stond daar aan de voordeur als een roze beer in mijn badjas en nam die aangetekende brief aan. "De postbode vroeg zelf 'is het wat ik denk wat het is?'"

Veel mensen dachten waarschijnlijk dat Leen op vakantie ging, toen ze haast geruisloos aankondigde dat ze zonet haar laatste uitzending had gepresenteerd, "maar ik heb mijn afscheid niet met opzet zo aangekondigd", vertelt Leen. "Ik ben er zo stilletjes vanonder geknepen, omdat ik mezelf wou beschermen. Ik vreesde dat het te emotioneel te worden en daar had ik geen zin in."

Ik kan treuren dat ik goed ben in radio maken en dat ik mezelf nu moet heruitvinden, maar ik moet mijn horizonten verbreden!

Verweesd

"Toch is dat afscheid onvoorzien emotioneel geworden voor mij", vertelt Leen verder. "Ik heb na mijn laatste uitzending toch twee weken verweesd in mijn pyjama rondgelopen, want het was toch een bruut afscheid. Ik heb ook heel veel reacties gekregen. Veel mensen zien mij als een stuk van het meubilair na 34 jaar. Mensen nemen dat ook persoonlijk dat je moet vertrekken.”

"Ik denk ook dat veel te maken heeft met de perceptie dat vijftigplussers niet meer presteren. Iemand van 58 jaar, dat klinkt misschien oud, maar voor ons is er ook een rol! We zullen alleen op een andere manier moeten gaan werken."

Toekomst

Toch is Leen heel hoopvol en positief voor de toekomst. "Aangezien mijn ontslag in het kader van een outplacement gebeurt, word ik begeleid bij het zoeken van een nieuwe job. Het is de realiteit, ik vind dat niet beledigend", zegt ze daarover.

"Ik kan treuren dat ik goed ben in radio maken en dat ik mezelf nu moet heruitvinden, maar ik moet mijn horizonten verbreden! Ik heb nog nooit gesolliciteerd, heb nu voor het eerst in mijn leven een CV gemaakt en heb mijn profiel op LinkedIn helemaal op punt gesteld. Het is een nieuwe, rare wereld die voor mij opengaat."

Demaré is strijdvaardig: "Ik ben een overlever. Ik ga mij nu op iets anders smijten!"

Beluister hier de uitzending:

Lees meer:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet