Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Musea bereiden heropstart voor: uitgestippelde routes en online tickets kopen

do 30 apr. - 6:09

De zes Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) hebben een plan klaar om de bezoekers op een veilige manier te kunnen verwelkomen. Zo zullen bezoekers een uitgestippelde route moeten volgen en zal iedereen het museum in een bepaald tijdsblok moeten bezoeken.
© Dirk Waem (Belga)

De Veiligheidsraad heeft nog geen definitieve beslissing genomen, maar overweegt om vanaf 18 mei museumbezoek weer toe te laten. Musea zullen wel ook maatregelen moeten nemen.

"We laten maar maximaal 500 bezoekers per dag toe. We zullen mensen ook stimuleren om online een tickte te kopen, als men toch ter plaatse een ticket koopt, bevelen wij cashless betalen aan. En alle delicate ruimtes zoals vestiaires en toiletten zullen regelmatig ontsmet worden", somt Isabelle Vanhoonacker, directeur publieksdiensten van de KMSKB, nog enkele maatregelen op.

"Het zal een 'light bezoek' zijn, we gaan maar gedeeltelijk open, in eerste instantie enkel het Old Masters Museum in Brussel, want dat heeft grote ruimtes waar de afstand makkelijk gerespecteerd kan worden. Mensen zullen een bepaald circuit moeten volgen, maar iedereen zal wel op zijn gemak het museum kunnen bezoeken en van kunst kunnen genieten."

De datum van 18 mei staat nog niet vast, maar het plan van de KMSKB is wel al goedgekeurd door de GEES, de expertengroep die de exit voorbereidt. Het plan kan daardoor ook dienen als model voor andere musea in België.

Beluister het gesprek met Isabelle Vanhoonacker in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet