Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Zandman

'Phasmophobia': een liefdesdrama met een spookachtig randje

wo 13 okt. - 3:26

Wanneer Raoul Flores en zijn vriendin gaan trouwen verrast zijn schoonvader hen met een enorm cadeau: een landhuis op het Vlaamse platteland. Hoewel het huis behoorlijk in verval is geraakt besluiten de geliefden er toch hun trouwerij te houden. 'Phasmophobia' is een liefdesdrama met een spookachtig randje. Beluister de podcast in 'Zandman'!
Phasmophobia

Raoul Flores en zijn vriendin willen hun huwelijksfeest organiseren op een landhuis op het Vlaamse platteland. In de dagen voor de bruiloft komen vrienden en familie langs om te helpen. Maar wanneer ze ’s nachts wakker worden gehouden door vreemde schimmen en geluiden, blijkt dat het huis meer voor ze verbergt dan ze lief is.

De vijfdelige podcast 'Phasmophobia' vertelt een liefdesdrama met een spookachtig randje.  Tom Hofland en Pascal van Hulst van Babylon Audio Collective – maakten eerder de podcasts 'Babylon' en het gelauwerde 'De Blankenberge Tapes'. Laatstgenoemde werd ondermeer genomineerd voor een DirectorsNL award en de Prix Europa. 

Bijzondere werkwijze

Net als bij 'De Blankenberge Tapes' hanteerden Hofland en Van Hulst een bijzondere maakwijze waarbij improvisatie centraal staat. Een script is praktisch afwezig. Vooraf beschreven ze slechts de personages en legden ze enkele cruciale plotmomenten vast. De deelnemende acteurs werd gevraagd deze plotpunten en de biografische gegevens van hun personage uit het hoofd te leren.

Je hoort 'Phasmophobia' deze week in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur.

Luisteren kan ook via vpro.nl

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet