Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Zandman

Podcast: Wanderland met Raymond van het Groenewoud

vr 20 mrt. - 9:19

In 'Zandman', tussen 22 en 23 uur, hoor je onbekende, maar ó zo bijzondere podcasts, maar evengoed vergeten pareltjes-van-docu’s uit ons archief en gloednieuwe kortverhalen. Zo nemen we je ook opnieuw mee in de wondere wereld van ‘Wanderland’. Dat is wandelen op de radio. Want “Not all those who wander are lost.”
Raymond van het Groenewoud

Je kent het vast wel: als alles wat vastzit in het hoofd, kan het zo'n deugd doen gewoon naar buiten te stappen en te beginnen wandelen. Of dat nu in de stad is of in de groene bossen, wandelen geeft zuurstof aan je gedachten.

En die gedachten mogen gedeeld worden. Met Gertjan Van Hellemont (alias Douglas Firs), bijvoorbeeld, de man met wie muzikanten gaan wandelen in deze radioreeks. Ze praten over muziek, inspiratie, (on)rust, vogels, relativering (en hoe we dat moeten relativeren)... en over jawel, wandelen.

Elke wandeling wordt afgesloten met een livesessie ter plaatse, waarbij de keuze van het nummer helemaal afhangt van het gesprek tijdens de wandeling. Elke Wanderland-wandelaar stelt een 'Wanderlist' samen met muziek die volgens hem of haar elke wandeling nog mooier maakt.

Ondertussen is er een tweede reeks, die afgetrapt werd door Raymond van het Groenewoud. Raymond wandelt samen met Gertjan van zijn appartement in Duinbergen langs de dijk naar de plek waar ze volgens Raymond "de lekkerste garnaalkroketten op de wereld" kunnen proeven.

Met een volle maag en het geluid van de golven op de achtergrond kuieren de 'twee mannen op het strand' terug langs de waterlijn.

Luister hier naar “Wanderland #8: Raymond van het Groenewoud”:

 

Ook Raymond stelde een ‘Wanderlist' samen. Je beluistert die op Spotify:

Lees/luister ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet