Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Psycholoog Koen Lowet: "Er wordt weinig gedaan om onze tips over geestelijke gezondheid bij de mensen te krijgen"

do 12 nov. - 7:08

De nieuwe federale regering heeft nog te weinig aandacht voor de geestelijke gezondheidszorg tijdens de coronacrisis. Dat zegt de expertengroep Psychologie en Corona. De groep stelde een beleidsnota op, maar vindt dat de regering er te weinig gevolg aan geeft.
© Andrew Gook (Unsplash)

In die nota staan bijvoorbeeld een reeks tips om de geestelijke gezondheidszorg van iedereen op peil te houden. “Maar de regering doet te weinig om die tips door te geven aan de bevolking”, zegt Koen Lowet, lid van de expertengroep, in 'De Ochtend'.

De groep pleitte ook voor een verhoging van de capaciteit in de gezondheidszorg, maar over de 1.500 extra psychologen die de regering heeft beloofd, is er te weinig overleg, zegt Lowet. “We hebben heel wat psychologen op het terrein, maar ofwel zijn die actief in de eerstelijnszorg ofwel in onze centra voor geestelijke gezondheidszorg. Als we die zomaar gaan wegtrekken uit die praktijken, dan creëren we daar een probleem. Dus als we de capaciteit gaan opschalen in de geestelijke gezondheidszorg, dan moeten we goed nadenken over hoe we dat doen.”

Ook de coronabarometer was een voorstel van de psychologen. Ze zijn ontgoocheld dat die er nog steeds niet is, want die zou de mensen wat meer perspectief bieden en zou ook hun gedrag kunnen beïnvloeden, zeggen ze.

Beluister het gesprek met Koen Lowet in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet