Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: #weetikveel

#weetikveel

"Queen Elizabeth II imiteert graag mensen, zo ook haar ministers en andere wereldleiders"

ma 16 aug. - 12:26

Queen Elizabeth II is een mysterieuze dame die blijft fascineren. Harry de Paepe, historicus, leraar geschiedenis en absolute kenner van de Britse monarchie vertelt vandaag in #weetikveel alles wat we over haar willen weten. En dat is niet veel: "Mensen die zeggen dat ze alles over haar weten, liegen," verklaart De Paepe.
Harry De Paepe

Een gesloten ouderwets boek

Wat we van Hare Majesteit weten, zijn weetjes en grappige anekdotes, maar wat ze denkt en voelt, is een groot geheim. "Ze is dan ook geen gewone vrouw, zij belichaamt een instituut, een natie en dat moet beschermd worden," aldus De Paepe.

Een opmerking die wel eens gemaakt wordt over Queen Elizabeth II is dat ze is blijven hangen in de tijd. Logisch, vindt De Paepe: "Ze is geboren in een tijd die eigenlijk niet meer van deze tijd is. Zij komt echt uit een generatie waarbij typische 'englishness' normaal was, maar die 'englishness' gaat eruit." Iets dat The Queen ten zeerste betreurt. De Paepe legt uit: "Het is voor haar een grote bezorgdheid dat de magie van de monarchie verdwijnt met de jongere generatie."

Persoonlijkheid belicht 

Maar wie en hoe is koningin Elizabeth? "Ze wordt altijd omschreven als 'very down to earth' en zeer bewust van welke rol ze heeft. Daarnaast wordt ze ook als humoristisch persoon beschreven," zegt De Paepe. "Zo imiteert ze graag mensen, bijvoorbeeld haar ministers, maar ook wereldleiders," vertelt De Paepe. Humor zou voor Queen Elizabeth II erg belangrijk zijn, het zou ook zijn wat ze zo apprecieerde in haar man prins Philip, die in april 2021 overleed.

Bekijk ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet