Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Herfst van

"Roken kan heel elegant zijn"

ma 30 okt. - 4:02

Foei! Triestig! Een aantal luisteraars kon er niet mee lachen dat David Davidse enthousiast naar liedjes over roken zocht in het programma “De herfst van”. Hij vertelde er ook dat roken heel elegant kan zijn, en dat het een misvatting is dat zangers niet mogen roken. Stof voor discussie...
David Davidse

David Davidse rookt. “Niet de ene sigaret na de andere, maar wel op relaxmomenten”.  Hij doet dat op een elegante manier: met smaak en aandacht, en bewust.

En zoals er elegante rokers bestaan, zo is er ook elegante muziek over roken. Daar ging Davidse naar op zoek in het programma De herfst van. Al weet hij dat het een controversieel thema is: “Ik heb het onderwerp gekozen omdat er zo’n heksenjacht op rokers wordt gevoerd” zegt hij. “Er wordt alleen maar over lichamelijke gevolgen van het roken gesproken. Maar roken heeft ook een ander aspect: het kan heel elegant zijn.”

Het zijn uitspraken die je niet meteen van een stemcoach verwacht. Davidse wil dan ook graag een misverstand uit de wereld helpen: “Het is een misvatting dat zangers niet mogen roken.”

Zo kreeg hij een tijdje geleden een telefoon van “een hysterische journaliste” (van TV Familie, nvdr) die Natalia had gesignaleerd met een pakje sigaretten.  Of dat geen kwaad kon, wou ze weten? Zijn antwoord toen: “Het is vooralsnog géén misdaad als je een sigaret opsteekt. Dus, als Natalia al eens graag een sigaretje rookt, so what?” En ook vandaag blijft hij bij dat antwoord.

Als Natalia goesting heeft om een sigaretje te roken, laat haar dan een sigaretje roken.

Al zijn er ook enkele uitzonderingen. “Hele hoge stemmen roken beter niet” zegt Davidse.  Denk aan hoge tenors en sopranen: want mogelijk gaan er bij hen een aantal topnoten verloren.

En de luisteraars? Die zochten enthousiast mee naar muziek over roken. Al hadden sommigen toch hun bedenkingen:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet