Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De wereld van Sofie

Sofie Lemaire: "Ik hoor pas in 2018 hoe een clitoris eruitziet. Dat is gestoord."

ma 16 sep. - 10:22

Vandaag ging het in 'De Wereld van Sofie' over wat er nog allemaal te ontdekken valt, op aarde of in het universum. Ook zeer lang onontgonnen terrein gebleven: de clitoris. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat onderzoekers pas dertig jaar ná de landing op de maan dat belangrijke vrouwelijke lichaamsdeel in kaart brachten? Sofie Lemaire vraagt het zich af en doet een oproep.
Clitoris

"Al de hele ochtend praten we over wat nog te ontdekken valt in de wereld. Welk onontgonnen terrein ligt nog voor ons? Waar kunnen we ons nog als ware ontdekkingsreizigers met afritsbare broeken instorten? Veel zo blijkt. Te veel om op te noemen. Van het diepste puntje van de zeebodem tot het verst mogelijke sterrenstelsel, we kunnen ons nog jaren bezig houden met het opsporen van nieuwe mossen en sponzen en kevers en wormen en zelfs kleine bevolkingen.

Maar ik wil toch even een kleine oproep doen. Om toch ook een deel van dat onderzoek te wijden aan het verder bestuderen van het vrouwelijk lichaam. Vorig jaar bereikte mij een prent. Van een hippe broche die verkocht werd. Het zag er uit als een soort abstracte pterodactylus. Een octopus met gebreken. En ik vroeg aan de draagster van de broche: wat is dat malle dier dat je daar op je kraagje draagt? En tot mijn grote verbazing zegt zij: ah, dat is een clitoris. Wist je dat nog niet? Dit is de volledige clitoris, ik heb dat ook nog maar onlangs gehoord, maar die is dus keigroot. Die heeft tentakels overal. Zot hè. Blijkt dat een Australische uroloog dat in 1998 in kaart heeft gebracht, de volledige pracht en glorie van het vrouwelijke genotsorgaan. Een ontdekking om u tegen en ohlala van te zeggen. Maar echt doorgedrongen is die kennis 20 jaar later nog steeds niet.

Ik hoor in 2018 hoe een clitoris eruitziet. Dat is zot. Dat is gestoord. We hebben mannetjes in gekke pakken de ruimte in gestuurd. We hebben een schaap gedupliceerd. We hebben porno gratis en 24 op 24 beschikbaar gemaakt voor jan en alleman op het internet, allemaal nog voor we goed en wel wisten wat er tussen onze eigen benen zat. De hoeveelheid vrouwelijk plezier die de mensheid ontnomen is, door dat gebrek aan kennis en knowhow, is niet te schatten. Hoeveel kreten van genot zijn gesmoord onder de desinteresse van de vooral mannelijke wetenschapswereld? Who cares about de Afrikaanse palmgierzwaluw, wanneer mijn Afrikaanse palmgierzwaluw niet mag tsjilpen!

Een oproep dus. Om die nerdy naarstigheid, die zo vele wetenschappers siert, te blijven toepassen op de studie van het vrouwelijke lichaam. Als jullie er nu pas in slagen een correct beeld te schetsen van de clitoris, wat hebben jullie dan niet nog allemaal gemist. Ik zou zomaar kunnen klaarkomen door in mijn elleboog te nijpen… wie gaat het mij komen vertellen.

Allez hup. Aan de slag."

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet