Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Winter van

Wat als je een vriend verliest? "Nummers van David Bowie komen nu erg bij me binnen"

di 26 dec. - 1:13

Muziek speelt in vele vriendschappen een grote rol. Maar als een vriend(in) er niet meer is, krijgt een artiest of een liedje vaak een heel andere betekenis. "Soms doet muziek je dan terugdenken aan die persoon."
Ann De Bie

Ann De Bie weet dat ook: "Een vriend stierf in de periode dat David Bowie overleed. Daarnaast was hij een echte fan van dEUS. Nummers van Bowie of dEUS komen daarom altijd erg binnen bij mij."

 

Ook luisteraar Amina weet dat muziek een dubbele betekenis krijgt als je een vriend verliest. "Een paar maanden voor ze stierf kreeg ik een cd van een vriendin cadeau die ze zelf had samengesteld. Haar nummer 1 was letterlijk en figuurlijk 'Lean on me' van Bill Withers."

"Ik heb haar van mijn zestien tot mijn 21ste mogen kennen. Het waren belangrijke jaren voor ons en dus een hechte vriendschap", vertelt ze. Nadat haar vriendin stierf wilde ze de cd een tijd lang niet meer opzetten. "Ik durfde niet goed, maar later, tijdens het verwerkingsproces, heb ik die nummers, zoals 'Lean on me' wel herontdekt. Ik heb er enorm veel troost uit geput en kan me gelukkig maken als ik het opzet. Maar het is dubbel, want het staat ook symbool voor de moeilijke tijden."

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet