Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

"Zou het kunnen dat dit België is, het tweede vaderland van Kafka?"

do 24 mei - 8:36

Gisteren ook in de lange file op de E40 in Bertem gestaan? De wateroverlast werd veroorzaakt door onvoldoende opgeruimd gemaaid gras. "Wanneer ik één kilometer te snel rijd, of niet handenvrij bel, krijg ik een stevige boete. Iemand die door slordig werk half Vlaams-Brabant lamlegt, gaat vrijuit" reageert leraar Marc van Rooij.
Gisteren zijn een tijdlang drie rijstroken op de E40 in Bertem versperd geweest door wateroverlast

Reeds meer dan 20 jaar heb ik genoegen en de eer om Latijn te mogen geven in de beste school van Vlaanderen: de bovenbouw Sint-Gertrudis in Landen. Helaas, ik woon in Haacht. Elke werkdag moet ik dus de E314 op, vervolgens in Heverlee de E40, en dan oostwaarts.

Telkens ik in Heverlee de E40 oprijd dank ik God en al zijn heiligen: oef, ik ben er doorheen geraakt. Maar gisteren was het weer van dat: in Bertem stond de E40 blank. Een aannemer had het gras langs de autosnelweg gemaaid, maar had niet alles netjes opgeruimd. Gevolg: verstopte rioleringen, een verstopte E40 en een dichtslibbende kransslagader ter hoogte van mijn hart.

In een krantenartikel las ik dat onze overheid de aannemer erover zou aanspreken, maar geen klacht zou indienen. Excuseer? Wanneer ik 1 kilometer te snel rijd, of niet handenvrij bel, krijg ik een stevige boete. Iemand die door slordig werk half Vlaams-Brabant lamlegt, gaat vrijuit. Zou het kunnen dat dit België is, het tweede vaderland van Kafka?

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet