Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

"Ik heb jarenlang een sigarettenpeuk van Nick Cave bijgehouden"

Door Classic stories
18 dagen geleden
04:36 min
Volgende fragmenten:
Autoplay

In 'Classic Stories' krijg je vanaf maandag 6 september verhalen over muziek én van luisteraars, waaronder ook Christophe Verhellen. Hij ontmoette ooit Nick Cave en bewaarde jarenlang een bijzonder aandenken aan zijn idool: diens sigarettenpeuk.  “Toen ik jong was, werkte ik voor een lokaal radiostation in Deinze, Radio Tequila. Ik was verantwoordelijk voor alles wat met alternatieve muziek te maken had. Er was toen ook een alternatief festival in Deinze, Futurama. In 1986 kreeg onze vrije radio de kans om een aantal artiesten daar te gaan interviewen voor mijn programma. Eén van die artiesten was Nick Cave. Hij was nog niet zo bekend en was pas begonnen met the Bad Seeds.” 
“Als negentienjarige jongeman heb ik dus de kans gehad om Nick Cave te interviewen. We hebben achteraf dan nog samen een sigaretje gerookt en stiekem heb ik zijn peuk meegenomen als souvenir, niet wetende dat de man zo groot zou worden. Ik weet niet exact waarom ik die peuk toen heb meegenomen, maar ik was alleszins zwaar onder de indruk van zijn concert.” 
Maar waar bewaart Christophe zijn aandenken ondertussen?  “Dat weet ik eigenlijk niet. Ik woon ondertussen in Ivoorkust en de peuk en het cassettebandje moeten ergens in een verhuis verloren zijn gegaan. Of mijn moeder heeft ze ooit per ongeluk weggegooid, dat kan ook.” 
Heb je zelf een classic story, een herinnering die onlosmakelijk verbonden is met één bepaalde classic of classics-artiest, laat het ons dan zeker weten! Mail naar classicstories@radio1.be of vul het formuliertje in.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's