Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Cdv over onderzoekscommissie rond problemen in kinderopvang niet alleen de bedoeling om verantwoordelijken te zoeken

CD&V over onderzoekscommissie rond problemen in kinderopvang: "Niet alleen de bedoeling om verantwoordelijken te zoeken"

Door De Ochtend

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

8 min

"CD&V zal de onderzoekscommissie rond wantoestanden in de kinderopvang steunen, maar het doel van die commissie zal zijn om antwoorden te zoeken op de vragen die er nog zijn, niet om verantwoordelijken aan te duiden", dat zegt Katrien Schryvers, Vlaams Parlementslid voor CD&V, de partij van bevoegd minister voor Welzijn, Wouter Beke. "Verantwoordelijken aanduiden kan een resultaat zijn, maar geen doel."


Schryvers hekelt in 'De Ochtend' ook dat er op dit moment nog te vaak vanuit een louter juridisch kader wordt geredeneerd. Ze geeft het voorbeeld van kinderdagverblijf 'De Vlindertjes van Elshout' in Schoten. Kind & Gezin heeft de erkenning van de crêche ingetrokken, maar die blijkt nu toch weer open te zijn. "De crêche heeft een advocaat onder de arm genomen, heeft een procedure opgestart en wil nu gewoon verder gaan. We moeten ervoor zorgen dat zo'n zaken niet meer kunnen", aldus de CD&V-politica.


Het is heel uitzonderlijk dat een onderzoekscommissie wordt opgericht in het Vlaams Parlement. Twintig jaar lang werd er geen enkele onderzoekscommissie opgericht, maar vorig jaar werd de onderzoekscommissie PFOS opgericht. Nu komt er dus nog één.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet