Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Cruciale week in spanningen tussen rusland en oekraine toch gaat het leven zijn gewone gang

"Cruciale week" in spanningen tussen Rusland en Oekraïne: "Toch gaat het leven zijn gewone gang"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

6 maanden geleden

8 min

Al wekenlang zijn de ogen van de wereld gericht op Oekraïne, waar een militair conflict met Rusland dreigt. Sinds het verzamelen van Russische troepen aan de Oekraïense grens wordt elke nieuwe ontwikkeling daar met argusogen gevolgd. En terwijl het Westen zich voorbereidt, gaat het leven in Oekraïne door. Dat vertellen Iryna Zbrozhek en Vlad Polyanskiy in 'De Ochtend'. "Wat er nu aan het gebeuren is, is niet nieuws."
Tom Vandeweghe, Rusland-kenner en expert geopolitiek, is ondertussen ook in Kiev. "Zowat het halve land is omsingeld, uitgerust met het zwaarste materieel. Maar toch gaat het leven in Kiev zijn gewone gang" vertelt hij. "Gisterenavond zag ik muziekbandjes optreden op straat, er wordt gezongen en gedanst. Er heerst een soort van gelatenheid."
"Verwacht wordt dat de crisis deze week een kritiek keerpunt zal bereiken, waarbij de Europese stabiliteit en de Oost-Westbetrekkingen op het spel staan, zeker na het telefoongesprek van zaterdag tussen president Biden en Poetin. Dat heeft de spanningen absoluut niet doen afnemen. Washington en de NAVO verwachten deze week een schriftelijk antwoord van Moskou."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet