Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Grote besmettingsgolf komt op ons af hoe moeten bedrijven zich daarop voorbereiden

Grote besmettingsgolf komt op ons af: Hoe moeten bedrijven zich daarop voorbereiden?

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

7 maanden geleden

7 min

De impact van de omikronvariant op de ziekenhuizen valt voorlopig mee. Toch vrezen experten ervoor dat omikron voor een ongeziene besmettingsgolf zal zorgen. Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis vertelt in ‘Het Laatste Nieuws’ dat er tot een half miljoen mensen per week besmet kunnen geraken, en dat kan ervoor zorgen dat onze samenleving voor een paar weken kan stilvallen. Want zelfs als mensen niet ernstig ziek worden, dreigen duizenden leerkrachten, zorgverleners maar ook medewerkers in bedrijven tijdelijk uit te vallen.
Godderis zegt daarom dat bedrijven nu best hun 'business continuity plan' optimaliseren. En zo nu al nadenken hoe ze de continuiteit op de werkvloer kunnen garanderen. Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder bij VOKA, reageert in ‘De Ochtend’.
"Er zijn heel wat sectoren die al plannen hebben klaarliggen", aldus Maertens. "Wat ons meer zorgen baart is de kettingreactie. Elk bedrijf kan voor zichzelf uitmaken wat het noodplan is, maar elk bedrijf moet mee in de ketting. Als één bedrijf zonder plan ernstig getroffen wordt, dreigen andere bedrijven eveneens meegesleurd te worden."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet