Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Het leven wordt duurder en dat laat zich voelen bij alleenstaande ouders wat gaat er nog op ons afkomen

Het leven wordt duurder, en dat laat zich voelen bij alleenstaande ouders: “Wat gaat er nog op ons afkomen?"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

6 min

Het leven wordt duurder, en dan gaat het al lang niet meer alleen over de stijgende energieprijzen. Het is regelmatig schrikken na een tankbeurt of wanneer je naar de supermarkt gaat.


De inflatie staat historisch hoog, en daardoor krijgen steeds meer mensen, ook mensen die tot voor kort zonder al te veel problemen rondkwamen, het moeilijker. Dat is ook het geval voor Veerle Pelckmans, alleenstaande moeder van twee kinderen. “Ik heb via mijn ouders een goede start in het leven meekregen, ik heb een goed loon, en een bedrijfswagen. Tot voor kort moest ik me niet veel zorgen maken. Ik kon op zomervakantie, ik kon eens gaan skiën, op restaurant, of shoppen. Sinds ik met een verbouwing bezig ben, stond dat al onder druk. En nu ik zie hoe de energieprijzen zo gestegen zijn, begin ik me structureel zorgen te maken.”


Veerle wordt er boos van. “Tot voor kort was de uitgave voor energie 5 procent van mijn loon. Nu stijgt dat naar bijna 20 procent. Het zijn niet alleen de energieprijzen, het is alles wat aan het stijgen is. Wat gaat er nog op ons afkomen?”


Beluister haar getuigenis hierboven.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's