Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Knokke-Heist en Houthulst schrappen activiteiten. "Verschuiving van het probleem" reageert Marc Van Ranst

Door De Ochtend
3 maanden geleden
9 min
Volgende afleveringen afspelen

Gisteren zat de burgemeester van Knokke-Heist in alle journaals.  Vandaag is het de beurt aan Houthulst. Ook daar worden activiteiten geschrapt uit schrik voor toenemende besmettingen. “Wanneer men dat geïsoleerd doet – ook al is het met de beste bedoelingen - krijg je verschuivingen van het probleem” reageert Marc Van Ranst in ‘De Ochtend’. “Dan gaan de jongeren op een ander fuiven, en gaan mensen gewoon naar een buurgemeente.”  
“Dit hoort men niet te doen op lokaal vlak, behalve als de omstandigheden echt dramatisch zijn” zegt Van Ranst. Hij ziet dit soort maatregelen liever gecoördineerd gebeuren. “Minstens op provinciaal vlak, en liefst op het niveau van de gewesten, of gewoon federaal.”
Meer mensen stellen zich ook vragen of vaccinatie wel de heilige graal is, want in de ziekenhuizen worden ook gevaccineerde patiënten opgenomen. "Wel, je moet eens proberen zonder vaccin. Wanneer we deze golf met zo'n hoge besmettelijkheid te lijf moeten gaan zonder vaccins, dan had je gegarandeerd wel een lockdown. Zonder enige twijfel. En dan was deze golf zonder twijfel veel erger dan de eerste golf. Laten we dus maar content zijn dat we die vaccins hebben."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's