Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Opvallend veel kinderen in het ziekenhuis opgenomen met omikron vooral griepale symptomen zoals buikpijn en hoofdpijn

Opvallend veel kinderen in het ziekenhuis opgenomen met omikron: "Vooral griepale symptomen zoals buikpijn en hoofdpijn"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

5 maanden geleden

3 min

In de tweede helft van januari moesten meer dan 800 kinderen tussen 0 en 11 jaar met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano die in De Standaard staan.
Isabelle Meyts, kinderimmunoloog aan het UZ Leuven, heeft ook vastgesteld dat er meer opnames waren. "Het beeld is heel divers. We zien vooral kinderen met griepale syndromen zoals hoofdpijn en buikpijn. Daarnaast zijn er ook kinderen die al behandeld worden voor een aandoening en extra gevoelig zijn als ze corona oplopen."
Meyts benadrukt dat het algemene beeld dat kinderen minder ziek worden dan volwassenen, wel overeind blijft. Al kunnen ook kinderen ernstig ziek worden, al blijft dat zeer zeldzaam. "Het is wel belangrijk om hulp te zoeken als de symptomen niet verbeteren."
Waarom er nu meer kinderen in het ziekenhuis terechtkomen dan tijdens andere golven, is volgens Meyts nog onduidelijk. Of het te maken heeft met het al dan niet gevaccineerd zijn van die jongere kinderen, is volgens haar nog te vroeg om te zeggen.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet