Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Aster nzeyimana harry styles is een voorbeeld op het vlak van omgaan met imago en reputatie

Aster Nzeyimana: "Harry Styles is een voorbeeld op het vlak van omgaan met imago en reputatie"

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

18 dagen geleden

12 min

Naar aanleiding van de metamorfose van Harry Styles gaat het in 'De Wereld van Sofie' over imago en reputatie. 'As it was', is de jongste single van het nieuwe album van Harry Styles: 'Harry's House'. Daarmee is de jonge Britse zanger, die we tot niet zo heel lang geleden kenden als één van de jongens van boyband 'One Direction', plots geliefd bij een heel ander en alternatiever publiek. Zijn imago is totaal veranderd, met een nieuwe unieke identiteit die een popheld nodig heeft. Sportjournalist en voormalige MNM-DJ Aster Nzeyimana was fan van het eerste uur. Is hij ook mee met de nieuwe Harry Styles? 
 

De boysband 'One Direction' ontstond in de talentenshow X-factor, waarna ze al snel vele harten wereldwijd veroverden. "Ik ben altijd al fan geweest en moest dan ook vaak aan mijn vrienden uitleggen dat ze geen typische boysband waren", vertelt Aster. "Ze hadden een hoog boy-next-door-gehalte." De band laste enkele jaren geleden een pauze in, en een terugkeer wordt niet meteen verwacht.
 

Harry Styles ging solo verder, maar niet alleen zijn muziekstijl veranderde. "Je ziet duidelijk een evolutie van hem als persoon, iemand die meer zichzelf wordt." De Britse zanger rukt zich los van bestaande gendernormen en verschijnt soms in een jurk of met veel juwelen. "Het feit dat alles geleidelijk aan gebeurt, maakt het ook geloofwaardig. Hij trekt zich de dingen minder aan en ziet er gelukkiger uit. En op dat vlak is Styles echt wel een voorbeeld voor mij."


Aster probeert op dezelfde manier met zijn imago om te gaan. "In het begin als je in de media komt, verandert er heel veel rond je waardoor je uiteraard ook veel meer met dat imago bezig bent. Zowel op een positieve als een negatieve manier." Uiteindelijk heeft hij de dingen wat leren loslaten. "Ik trek me veel minder aan van wat er gezegd wordt en denk meer aan mijn persoonlijk geluk."


"Het is net heel sterk om je kwetsbaar op te stellen en te zeggen: 'Dit is wie ik ben, maar ik doe dit met het volste vertrouwen.' Als mensen me aanvallen dan weet ik dat ik het tenminste goed vind wat ik doe." Aster geeft ook nog een tip mee: "Je moet ook gewoon niet te veel bezig zijn met je imago."
 

Beluister hierboven het fragment.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet