Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Er zijn in dit verhaal twee verliezers de enige winnaar is oprah winfrey

"Er zijn in dit verhaal twee verliezers. De enige winnaar is Oprah Winfrey."

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

12 min

Het interview van Meghan Markle en Prins Harry bij Oprah Winfrey lijkt nu al hét interview te zijn van 2021. Als je de twee instituten naast elkaar zet, het Britse koningshuis enerzijds, en Oprah Winfrey anderzijds, wie komt hier dan als winnaar uit? Verslaat de TV-royalty de klassieke royalty?

"Ik denk dat er twee verliezers zijn" zegt royalty-expert Flip Feyten (VRT NWS) in 'De Wereld van Sofie'. "Zowel het Britse koningshuis als Harry en Meghan lopen imagoschade op. In dit verhaal is er eigenlijk maar één winnaar en dat is Oprah Winfrey." 

Hebben Harry en Meghan er goed aan gedaan om hiermee zo publiekelijk naar buiten te komen? "In de Verenigde Staten lijkt er meer sympathie te zijn voor Harry en Meghan. Vooral het onbegrip rond mentaal welzijn valt daar zwaar. Daarnaast is daar momenteel het proces rond de dood van George Floyd aan de gang, dus ook die racisme-claim heeft daar nogal wat voeten in de aarde. Maar in het Verenigd Koninkrijk is de bevolking erg verdeeld." 

Hoewel de tabloids niets liever willen dat het Britse koningshuis even hard terugslaat, denkt Feyten niet dat dat zal gebeuren. "Wat er allicht zal gebeuren, is dat het koningshuis, behalve een doordacht communiqué uit te sturen, iets gaat doen dat een beeld oplevert dat haaks staat op wat Harry en Meghan zeggen." To be continued dus.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet