Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Wat als je geen letter meer op papier krijgt thrillerauteur bavo dhooge over zijn writers block

Wat als je geen letter meer op papier krijgt? Thrillerauteur Bavo Dhooge over zijn writer's block

Door De wereld van Sofie

Bannerafbeelding voor fragment

3 jaar geleden

9 min

Wat als de inspiratie, het creatief proces opdroogt? Thrillerauteur Bavo Dhooge maakte het mee. Hij kampte 8 maanden met een writer's block. Plots sloeg de twijfel toe en kreeg hij geen woord meer op papier. 

"Meestal ontstaat een boek bij mij uit nieuwsgierigheid. Fictie en non-fictie", vertelt hij in 'De Wereld van Sofie'. In 2016 stonden er maar liefst 100 boeken op de teller. Maar plots voelde hij dat de trein vertraagde. Hij moest sleuren om dat volgende boek af te krijgen. 

Een half jaar lang probeerde Dhooge te bezinnen over hoe hij verder wou. "Er speelden allerlei zaken, mijn leeftijd, een soort midlifecrisis." Hij probeerde totaal andere dingen, zoals gitaar spelen. Het was zijn ding niet.

"Ik ben schrijver"

8 maanden duurde die fase, en toen kwam het inzicht: "Ik bén schrijver! Ik heb het nodig om elke dag te schrijven, dat is mijn ontsnappingsroute". En zo ontstond een autobiografisch boek, boek 101, over zijn vader die jong gestorven was. En hij ontdekte dat hij misschien wel auteur was geworden om te ontsnappen aan de pijn van de de dood van zijn vader.

"Ik heb mijn writer's block overwonnen door in mijn eigen ziel te wroeten en die uit te wringen en te zien dat daar een totaal andere manier van schrijven uit komt."

Dhooge is weer helemaal back on track. Er staan dit jaar 12 boeken op stapel. Boek 102 wordt alvast een fictieboek over... writer's block!

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet