Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Communicatie rond kernuitstap groen zit in lastige positie

Communicatie rond kernuitstap: "Groen zit in lastige positie"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

5 maanden geleden

9 min

Binnen Vivaldi beginnen verschillende partijen openlijk te twijfelen aan de kernuitstap. Kunnen de groenen het narratief nog keren? “Het is een goede keuze om de kernuitstap voluit te blijven verdedigen”, zegt Peter Van Aelst, professor politieke communicatie aan de Universiteit Antwerpen. Hij beaamt dat Groen zich in een moeilijke positie bevindt. “Ze hebben hier zo zwaar op ingezet. Nu draaien, is niet geloofwaardig.” De kernuitstap is voor Groen een belangrijke trofee, zegt Van Aelst.
Was het een foute keuze om de kernuitstap zo nadrukkelijk naar voren te schuiven? Achteraf gezien is het makkelijk praten, vindt Van Aelst. “Misschien had Groen inderdaad beter een breder palet aan speerpunten gehad in deze regering.” In het begin dwong die keuze voor de kernuitstap, na jaren onduidelijk energiebeleid, wel respect af, aldus Van Aelst. Maar de veranderende actualiteit, was Groen niet gunstig gezind: “De onzekerheid is gegroeid. Nu is het een gevaarlijke strategie.”
Van Aelst maant de partij de komende weken aan tot voorzichtigheid. “Hou je bij je standpunten, maar schreeuw het niet van de daken voor 18 maart.”

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet