Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Er komt een nieuw registratiecentrum voor oekraiense vluchtelingen in brussel

Er komt een nieuw registratiecentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Brussel

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

4 min

Er komt een extra registratiecentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Paleis 8 van Brussels Expo, naast het voormalige Jules Bordet-ziekenhuis. Dat is zo overeengekomen tussen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi en de Stad Brussel. Burgemeester Philippe Close (PS), geeft meer uitleg. Mahdi en Close hopen dat dit tegen begin volgende week open kan gaan.  

Volgens Mahdi moeten er zo'n 5.000 personen per dag geregistreerd kunnen worden. Burgemeester Close zegt dat er voor Brussels Expo gekozen is omdat men daar veel ervaring heeft om veel mensen te ontvangen. Het zijn de teams van Fedasil en Brussels Expo die nu aan de slag gaan om het centrum zo snel mogelijk te openen.

"Dit centrale opvangcentrum is belangrijk, tijdens het begin van deze crisis", zei minister Close. "Maar we weten niet hoeveel mensen in de komende dagen in België zullen aankomen." Daarom dringt Close er bij zijn collega’s van andere steden en de verschillende overheden op aan dat ze zich moeten opmaken voor een grote vluchtelingstroom. "Brussels Expo is de eerste stap, maar ik denk niet de laatste stap."

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag' 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet