Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Geen alcohol meer op kamp hypocriet om enkel naar de jeugdbeweging te kijken

Geen alcohol meer op kamp? "Hypocriet om enkel naar de jeugdbeweging te kijken"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

15 dagen geleden

7 min

Wie deze zomer op kamp gaat naar Florenville, Chiny, Bouillon en Andenne zal geen pintje aan het kampvuur kunnen drinken. De gemeentebesturen van die Waalse gemeenten lanceren er namelijk een alcoholverbod voor kampen van jeugdbewegingen.  "Heel vergaand" vindt Evi Hanssen, presentatrice en auteur van het boek 'Sinds ik niet meer drink', dat verbod. 


Hanssen dronk zelf haar eerste pintjes op kamp met de scouts, maar zag de leiding er nooit stomdronken rondlopen. "Als leiding krijg je opleiding om verantwoordelijkheid te nemen over je groep, dat zijn niet zomaar wat jongeren die met kinderen op vakantie gaan"  zegt ze in 'De Wereld Vandaag'. Er was ook een beurtrol wie nuchter bleef: "Er waren altijd enkele leiders die niet dronken." 


Zelf drinkt Hanssen al enkele jaren geen alcohol meer. Maar ze vindt het hypocriet om enkel naar de jeugdbeweging te kijken. "We leven in een drankcultuur. De meeste ouders drinken gewoon bier en wijn in het bijzijn van hun kinderen. (...) Je moet naar de hele maatschappij kijken. Je kan moeilijk zeggen: 'En nu in deze dorpen is alcohol verboden voor jeugdbewegingen'."


"Het verbod toont wel aan dat de gemeenten vinden dat er een probleem is" zegt Hanssen. "Het kan nooit kwaad om de werking van een jeugdbeweging onder de loep te nemen, maar dan moet je het hebben over alle jeugdbewegingen, en over alle sport- en taalkampen. Kortom alle kampen waarbij leiding aanwezig is."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet