Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Ik ga op reis met het vliegtuig en neem mee zonnecreme en veel geduld

Ik ga op reis met het vliegtuig en neem mee: "zonnecrème en veel geduld"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

1 maand geleden

5 min

Brussels Airlines gaat deze zomer nog eens 527 vluchten schrappen, bovenop de al aangekondigde 148 vluchten. De directie probeert zo het sociale conflict rond de hoge werkdruk te ontmijnen dat het bedrijf al weken verlamt. "We zitten daarmee echt op de grens van wat kan", zei CEO Peter Gerber in een exclusief interview met VRT NWS. "Er moet geld verdiend worden tijdens de zomer, want zonder geld is er geen toekomst meer."


Vakbonden kondigen aan dat ze voorlopig geen plannen meer hebben om te staken, al waarschuwen ze dat die situatie nog kan veranderen.


Gaat Brussels Airlines verdwijnen? Riadh Bahri, expert luchtvaart VRT NWS, denkt van niet. "Maar als er geen structurele oplossingen komen, sluit ik niet uit dat er opnieuw zal geherstructureerd worden" zegt hij in 'De Wereld Vandaag'. "Dat scenario lijkt niet onmogelijk op lange termijn."


Maar niet alleen Brussels Airlines heeft het moeilijk. Ook andere luchtvaartmaatschappijen hebben geleden onder de coronacrisis. "Het is overal wel iets" zegt Bahri. "Als je deze zomer op reis gaat met het vliegtuig, zorg je dus best niet alleen voor teenslippers, zonnecrème en een zonnebril, maar ook voor veel geduld. De kans dat je langer gaat moeten aanschuiven of dat er annulaties en vertragingen zijn, is zeer realistisch."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet