Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

John maes verdedigt frank de tank op drugsproces geen idee wat hij op tiktok doet maar zijn luxeleven is voorbij

John Maes verdedigt "Frank de tank" op drugsproces: "Geen idee wat hij op TikTok doet, maar zijn luxeleven is voorbij"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

8 min

In Antwerpen staan maar liefst 29 mensen terecht in een groot drugsproces, waaronder ook Nordin E.H. en Frank V. Die laatste trekt geregeld de aandacht met opvallende TikTok-video's. Zijn advocaat John Maes praat over het proces. 
Voormalig havenarbeider Frank V., bijgenaamd ‘Frank de tank’, zou samen met een bende 2 ton cocaïne uit containers in de Antwerpse haven hebben gehaald. Zo’n hoeveelheden zijn de laatste tijd niet meer uniek, zegt Maes. “Er zijn dossiers waarbij een dergelijke hoeveelheid in één container gevonden wordt. Het is spijtig genoeg geen uitzondering meer.”
Toch is Frank V. vandaag op vrije voeten en woont hij intussen in Kenia. “Het is een oud dossier. Mijn cliënt werd in 2017 aangehouden. Op een bepaald moment moet men mensen vrijlaten in afwachting van het proces. Hij is hier wel op zich aan te bieden voor zijn proces.”
Frank V. wordt patserig gedrag verweten, niet in het minst door zijn TikTokfilmpje vol bankbiljetten. “Zijn grote geldgewin ten tijde van de feiten is voorbij. Men moet niet alles geloven wat men ziet op sociale media.”
 

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's