Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Kinderen in China mogen nog maar drie uur per week gamen

Door De Wereld Vandaag
3 maanden geleden
6 min
Volgende afleveringen afspelen

Chinese kinderen en jongeren zullen voortaan strakke richtlijnen volgen wanneer ze online willen gamen. De maatregel komt er volgens het staatspersbureau Xinhua om gameverslavingen tegen te gaan. Videospelletjes spelen mag vanaf 1 september enkel op vrijdag, zaterdag en zondag en op feestdagen tussen 20.00 en 21.00 uur.
Aanbieders van onlinespelen zullen hun diensten buiten de opgelegde uren niet mogen aanbieden. Ook zijn ze verplicht om de leeftijd van de jonge gamers te verifiëren. Autoriteiten zullen er streng op toezien dat gamebedrijven de nieuwe beperkingen respecteren.
"De maatregel is redelijk vergaand en strikt. Voor veel kinderen zal het een probleem zijn, maar ouders zullen misschien blij zijn met deze oplossing voor het gaming-probleem", reageert China-kenner Pascal Coppens. "Gamen is in China enorm populair. Er zijn maar liefst 670 miljoen Chinezen die wekelijks gamen. Dat is bijna zoveel als het totaal aantal Europeanen."
De impact op de technologiebedrijven schat Coppens niet al te groot in: "De gamebedrijven hebben zich kunnen voorbereiden."

 

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's