Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Nieuwe roman van yanagihara bekend van een klein leven sterk verhaal maar geen verfijnde literatuur

Nieuwe roman van Yanagihara, bekend van 'Een klein leven': "Sterk verhaal maar geen verfijnde literatuur"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

6 min

De langverwachte nieuwe roman van de Amerikaans-Hawaiiaanse schrijfster Hanya Yanagihara is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel. 'Naar het paradijs' lijkt in niets op de wereldwijde bestseller 'Een klein leven', maar heeft volgens boekhandelaar Maartje Swillen genoeg troeven in huis.
"In het boek zitten drie verhalen die zich telkens in een ander tijdperk afspelen: 1890, 1990 en ongeveer 2090. Daarin staat telkens een personage centraal dat op zoek gaat naar het paradijs, om het met de titel te zeggen. Maar dat niet alleen, ze zoeken ook verbinding, liefde, bevestiging en zelfvertrouwen." 
Net zoals 'Een klein leven', is ook 'Naar het paradijs' opnieuw een klepper van formaat. Het boek telt 672 pagina's, maar dat zou je niet mogen tegenhouden, vindt Swillen. "Het leest heel vlot, je vliegt er echt wel door."
"Het is een heel goed verhaal, maar voor verfijnde literatuur met mooie zinnen en metaforen moet je niet bij Yanagihara zijn. Het gaat gewoon om het verhaal en de manier waarop ze het vertelt."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's