Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Politievakbond eist strenge straffen voor geweldplegers coronabetoging dit was poging doodslag

Politievakbond eist strenge straffen voor geweldplegers coronabetoging: "Dit was poging doodslag"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

8 min

Bijna alle geweldplegers van de coronabetoging in Brussel zijn één dag na de feiten weer vrij. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Verlinden betekent dat niet dat zij niet meer vervolgd zullen worden, maar politievakbond VSOA vraagt in elk geval dat er strenger opgetreden kan worden tegen relschoppers. Op een bepaald moment werden politieagenten bekogeld met nadarhekken. Vincent Houssin, ondervoorzitter VSOA: "Op de beelden zie je dat dit eigenlijk poging doodslag was."
De beelden van het geweld tijdens de betoging bleven hangen. Drie agenten raakten zwaargewond. “De feiten worden altijd maar schandaliger”, zegt Houssin. “Er zijn gemiddeld 25 feiten van geweldpleging tegen politiediensten per dag, nog maar te zwijgen over geweld tegen andere hulpdiensten.”
De meeste geweldplegers lopen vandaag weer vrij rond. Hoe komt dat nieuws binnen? “Niet goed.” Houssin roept politici op om actie te ondernemen. Hij vreest dat er slachtoffers zullen vallen. “Het gaat niet over weerspannigheid, maar een poging tot doodslag.”.

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's