Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Start van laatste seizoen better call saul omdat het een prequel is heeft de reeks een bijzondere spanningsboog

Start van laatste seizoen 'Better Call Saul': "Omdat het een prequel is, heeft de reeks een bijzondere spanningsboog"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

2 maanden geleden

7 min

Vandaag start het laatste en zesde seizoen van 'Better Call Saul' op Netflix, de 'Breaking Bad'-prequel die de transformatie van Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman volgt.


De reeks is minder bekend geworden dan 'Breaking Bad' en dat begrijpt filmjournalist Lieven Van Gils wel, ook al is hij zelf een grote fan. "De eerste twee seizoenen van 'Better Call Saul' zijn eigenlijk heel erg traag. Maar traag kan ook mooi zijn, en het geeft de mogelijkheid aan de makers om personages uit te diepen. De dialogen zijn ook om duimen en vingers af te likken." 


Dat 'Better Call Saul' een prequel is, maakt de reeks ook extra boeiend. "Het zorgt voor een bijzondere spanningsboog" zegt Van Gils. Zo is er bijvoorbeeld het personage Kim Wexler, van wie je weet dat ze niet in 'Breaking Bad' zit: "Dat is een heel akelige gedachte. Want dan ga je je natuurlijk afvragen wat er met haar gaat gebeuren. Gaat ze op de vlucht slaan voor de maffia? Of sterven? En hoe? (...) Als zij het loodje gaat leggen, ga ik het niet droog houden."


Je kan 'Better Call Saul' ook kijken zonder 'Breaking Bad' gezien te hebben trouwens. "Al mis je dan wel wat laagjes" zegt Van Gils. Luister hierboven.
 

 

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet