Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

"We hebben hard gewerkt om jongeren een stem te geven in het coronadebat"

Door De Zomer van
11 dagen geleden
Volgende fragmenten:
Autoplay

Amir Bachrouri, de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, heeft zich het voorbije jaar ingezet om de Vlaamse jongeren een stem te geven in het coronadebat. "Toen ik aantrad, vond ik dat de coronamaatregelen die genomen werden niet op maat van de jeugd waren. Bovendien kregen jongeren de boodschap dat ze verwend waren niet te klagen hadden."

"Nu gaat het gelukkig beter. De zomerkampen bijvoorbeeld mogen nu in grotere bubbels georganiseerd worden. En mensen snappen ook dat het mentale welzijn van jongeren klappen heeft gekregen."

Bachrouri, met zijn 18 jaar de jongste voorzitter ooit van de Vlaamse Jeugdraad, komt al lang op voor de belangen van jonge mensen. "Ik ben het vaak met dingen oneens geweest, en heb dat altijd op een beleefde en positieve manier aangekaart. Ik merk dat mensen dat appreciëren."

"Ook politici nemen ons serieus. We zijn natuurlijk een officieel adviesorgaan van de Vlaamse regering, maar ik denk dat ze sowieso onze input waarderen en dat de samenwerking goed verloopt. Het zijn geen boomers die ons verwende jongeren vinden. Ze zien met welke furie en passie we ons engagement opnemen."

 

Laatste nieuwtjes

Gerelateerde Programma's