Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

Interne keuken

Kind van extreemrechts als kind sta je niet stil bij het werk van je ouders

Kind van extreemrechts: "Als kind sta je niet stil bij het werk van je ouders"

Door Interne Keuken
Bannerafbeelding voor fragment

6 maanden geleden

23 min

Tanné Bogaerts schreef ‘Kind van extreemrechts’ over haar jeugd in een warm Vlaams Blok-nest. De laatste bladzijde is de strafste. Die heeft ze niet zelf geschreven. Dat is een brief van haar moeder die reageert op wat haar dochter over haar schrijft. 
Haar moeder zetelde voor het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad, was jarenlang de naaste medewerker van Filip De Winter. Zij was het die ooit allochtone jongeren vergeleek met ratten die uit de riool komen gekropen. Tanné was tot voor kort campagnemedewerker voor Groen in Mechelen. Moeder en dochter, water en vuur, zou je denken. En toch. In het boek beschrijft Tanné hoe het was om als kind op te groeien in extreemrechts gezin. Tot de dag dat je beseft dat andere mensen in je omgeving het daar heel moeilijk mee hebben en tot je beseft dat je het er zelf ook helemaal niet mee eens bent. Wat doe je dan?
"Als kind sta je niet stil bij het werk van je ouders", aldus Bogaerts. "Maar naarmate ik ouder werd, hoe meer ik besefte wat er juist gebeurde. Leerkrachten behandelden me helemaal anders vanaf ze wisten wat mijn mama deed."

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's