Martine Tanghe aan de slag bij Radio 1

12 september 2016
Wat is jouw idee voor morgen? Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had en hoe zou je dat doen? Dat is opnieuw het uitgangspunt van #BEL10 op Radio 1. Vier unieke presentatieduo's gaan vanaf maandag 19 september een week lang aan de slag met de 10 thema's die het meest leven in Vlaanderen.

Dennis van den Buijs en Linda De Win trekken de ochtend op gang tussen 6 en 10 uur. Ruth Joos en Lieven Vandenhaute nemen de middag voor hun rekening tussen 12 en 14 uur. Martine Tanghe keert even terug naar haar oude liefde radio en presenteert met Xavier Taveirne het namiddagblok van 16 tot 19 uur. Danira Boukhriss Terkessidis en Lode Roels leiden de ochtend van het weekend in.

De presentatoren kijken er alvast heel erg naar uit.

Martine Tanghe: 

"Mensen die niet schelden of zeuren op de zogenaamde sociale media, maar voorstellen doen voor een betere wereld, daar wil ik graag naar luisteren. En nog wel op de plek waar ik meer dan 38 jaar geleden begon, in een radiostudio. Ik kijk er erg naar uit."

Linda De Win:

"Meewerken aan de Bel 10 is terugkeren naar een oude liefde, want ik zette mijn eerste stappen in de journalistiek op de radioredactie. Nog altijd is radio één van de snelste media - hoewel Villa Politica een beetje in de buurt komt - als journalist kan je dus niet beter dromen.

Bovendien zet De Ochtend grotendeels de toon die de heel de dag onze nieuwsuitzendingen bepaalt. Mensen die me kennen, weten dat ik absoluut geen ochtendmens ben, toch heb ik geen moment geaarzeld toen ze me polsten."