"Mijn dochter moet mij uitleggen hoe Instagram werkt"

26 oktober 2017
Jan Verheyen
Regisseur Jan Verheyen heeft een dochter van bijna 12. Anna zit volop in de puberteit en dat wekt bij hem verwondering en ontroering op.

"Anna gaat elke dag graag naar school en komt terug thuis met verhalen. Dat ontroert mij als papa. Mijn eigen humaniorajaren waren niet echt een doorslaand succes. Ik houd er gemengde herinneringen aan over", zegt regisseur Jan Verheyen in "De Bende van Annemie".

Hij is blij dat zijn dochter nu nog het onschuldige en onbevangene heeft van een kind. "Af en toe komt ze op zondag in bed gekropen en dan zegt de Siri-stem van haar smartphone: 'het is kieteltijd!' Ik weet dat het zal veranderen maar gun mij dat zolang het nog duurt."

Verheyen ziet ook het jonge meisje ontwaken. "De badkamer gaat op slot en niet alles wordt nog gedeeld met mama en papa. Anna aarzelt 's ochtends heel lang over wat ze die dag als kledij moet combineren."

Aan de ontbijttafel komt de smartphone niet

Verheyen noemt Anna een kind van haar generatie dat meer tijd dan hem lief is, spendeert op haar smartphone. "Ik moet toegeven dat het een generationeel gegeven is waar ik me moet bij neerleggen. Zelf heb ik geen Facebook en Twitter maar ik zit nu op Instagram. Mijn dochter legt mij uit hoe dat werkt."

Lees ook: