"Mijn tip aan de makers van F.C. De Kampioenen: schrap Marc Vertongen"

22 oktober 2019
Groot nieuws voor alle F.C. De Kampioenen-fans! Om hun 30-jarig jubileum te vieren, komen er gloednieuwe afleveringen. Maar als het van Stijn Baert (professor Arbeidseconomie én grote fan van F.C. De Kampioenen) afhangt, mag de rol van Marc Vertongen gerust geschrapt worden.

"Van de eerste acht seizoenen heb ik elke aflevering zeker twintig keer gezien", zegt Stijn Baert, professor Arbeidseconomie aan de UGent en fan van de serie, in 'Byloo'.

"Ik kreeg gisteren heel veel berichten, het was precies mijn verjaardag. Maar zo blijkt vooral dat niet al mijn vrienden mij goed kennen, want dan weten ze niet dat ik vooral fan ben van de eerste acht seizoenen. Daarna vond ik het steeds minder interessant worden."

"In die eerste seizoenen waren de karikaturen minderen uitgesproken, en de vergissingen iets trager" zegt Baert. "De verhaallijnen hadden het trage van het begin van de jaren '90."

"Schrap Marc Vertongen"

Professor Baert vindt het jammer dat de reeks steed karikaturaler werd: "Met de introductie van het personage Marc Vertongen is er wat slapstick ingeslopen, en dat is met de jaren alleen maar toegenomen. Mijn tip aan de makers van de reeks: schrap Marc Vertongen".

Wie dan wel het favoriete personnage is van professor Baert? Balthasar Boma! "Ik fantaseer soms dat ik in zijn huid zou kunnen kruipen. Niet zozeer zijn gedrag, maar wel zijn uitspraken vind ik fantastisch".

Lees ook: