"Steeds meer succesvolle en mooie mensen als Julie Van den Steen worstelen met hun uiterlijk"

9 november 2018
Julie Van den Steen, presentatrice bij MNM, vertelde bij 'Van Gils en Gasten' dat ze onzeker was over haar uiterlijk. Diëtiste Chris Gillis krijgt in haar praktijk vaak dergelijke verhalen te horen. "Steeds meer mensen zijn onzeker over hun uiterlijk, ondanks het feit dat ze al heel wat gerealiseerd hebben in hun leven."

Chris Gillis verwijst naar de druk die de mensen zich opleggen door de invloed van sociale media en vooral Instagram. "Instagram is een medium waardoor heel wat mensen onzeker zijn. Er staan alleen maar foto’s op van gelukkige mensen en mensen die het gemaakt hebben. Veel mensen gaan zich daarmee vergelijken en hebben het gevoel dat ze aan die eisen moeten voldoen. Ik denk niet dat dat een reële wereld is, maar een fake wereld."

Diëtisten zijn steeds vaker ook psychologen

Chris Gillis ziet steeds vaker mensen met een normaal gewicht, die toch willen vermageren. "Ik zie veel mensen die er onder gebukt gaan. De voorbije jaren komen ook meer mannen met het probleem langs. Als die mensen een gewicht hebben dat te hoog is, dan werken we eraan. Als het gaat om mensen met een normaal gewicht, dan focussen we enkel op gezonde voeding en het zelfbeeld. We zijn vaak meer psychologen dan diëtisten. Ik zie de schoonheid van mensen wel en ik probeer de mensen erop te wijzen dat ze er goed uitzien."
De diëtiste streeft ernaar om mensen op een gezond gewicht te brengen. "Iemand die een gezond gewicht heeft, zal ik nooit aanmanen om tien kilogram af te vallen. Ik ondersteun die persoon ook niet."

Volgens Chris Gillis moeten de mensen inzien dat ze er goed uitzien zoals ze zijn. "We moeten ons niet zo een hoge maatstaven opleggen. Ik denk dat we ons daar allemaal aan bezondigen. Veel mensen streven ernaar om er goed uit te zien en daarbij een fantastische job te hebben en een fantastisch gezin. Maar perfectie bestaat niet. We moeten er allemaal aan werken op ieder moment."

Lees ook

Herbeluister