"Stem samsonseks tot woord van het jaar"

17 oktober 2016
Met kleine kinderen in huis is het voor heel wat ouders niet altijd evident om eens goed van bil te gaan. Maar gelukkig is er dan Samson op de televisie die de kinderen even afleidt, zodat de ouders rustig kunnen... samsonseksen! Ingrid Renders hield in "Hautekiet" alvast een pleidooi om het woord samsonseks te nomineren tot woord van het jaar.

De minuut van Ingrid Renders

Wij willen graag een pleidooi houden om samsonseks tot woord van het jaar te dopen. Misschien moeten we eerst uitleggen wat samsonseks precies is?

Wel, dat is een woord dat relevant is in het leven van vele ouders. Want wanneer kunnen ouders nog eens heerlijk van elkaar genieten zonder gestoord te worden door hun kinderen?

Seks hoort – volgens ons- liefst spontaan te gebeuren. Maar als ouder blijkt dat soms moeilijker dan verwacht.

We kunnen vaak niet eens ongestoord naar de wc, laat staan dat we rustig kunnen vogelen met onze wederhelften.

Echter hét sleutelmoment waar veel ouders zich aan vastklampen (of vanaf nu verplicht moeten) blijft toch wanneer de kinderen ‘s ochtends voor tv zitten. Vandaar. Leve de samsonseks. (Alternatief woorden kunnen Netflixseks of Disneyseks zijn)

We weten allemaal waarover ik het heb, alleen bestaat er vanaf nu officieel een woord voor.

‘samsonseks’ (de; m) het geslachtsleven of seksuele betrekkingen van ouders terwijl hun kroost afgeleid wordt door de beeldbuis.

Stem samsonseks bij Van Dale tot woord van het jaar!

Ingrid Renders is VRT-collega en 1/3de van maisonslash.be, een online magazine voor ouders.