“We kunnen echt een omweg van een uur maken om een mangopudding te gaan eten”

12 augustus 2019
Inge Onsea en Annemie Peeters
Inge Onsea is de vrouw achter Antwerps modemerk ‘Essentiel’. Met winkels over heel Europa, is het niet verwonderlijk dat ze veel reist. En één van de fijnste kanten van het reizen vindt ze eten.

Hoe graag Inge Onsea (Essentiel) ook eet, zelf koken vindt ze maar niks. “Ik ben the worst cook in the world” vertelt ze in ‘Globetrotters’, aan Annemie Peeters. Zo ‘kan’ ze zelf maar twee gerechten: tajine en kabeljauw met citroen. Haar kinderen zijn er dan ook niet rouwig om wanneer ze eten gaan uithalen.

Toch is Onsea zot op eten, zegt ze. Al draait het natuurlijk ook om ‘de experience errond’. Wanneer ze met haar art director Tom in het buitenland zit, plannen ze hun dag zelfs rond de maaltijden: “Als we reizen, structureren we onze dag rond ‘waar gaan we vandaag eten’: waar gaan we lunchen of waar gaan we ‘s avonds eten. We kunnen echt een omweg van een uur maken om een mangopudding in een klein straatje te gaan eten. Ik vind het fantastisch om in die traditionele eethuisjes te gaan eten.”

We kunnen echt een omweg van een uur maken om een mangopudding in een klein straatje te gaan eten.

Onsea maakt ook wel eens ‘eetreizen’ . Vorig jaar ging ze bijvoorbeeld met haar kinderen en haar mama naar Sicilië, met een ‘reisorganisatie rond eten’. Dan kreeg je specifieke tips: daar moet je een limoncello-ijs eten op dat klein pleintje. “Dat was heel plezant”. 

Opvallend: Onsea reisde de halve wereld rond, maar het summum qua eten? Dat vindt ze witloof met hesp. “Fantastisch vind ik dat”.

Beluister de verhalen van Inge Onsea over eten in het buitenland:

Beluister de integrale uitzending van 'Globetrotters':

Lees ook:

Radio 1 Select