"Zorg voor die rolstoelvriendelijke toiletten! Nu! Overal!"

28 maart 2018
"Alle respect voor mensen van wie de aandoening het gebruik van een toiletpas vereist, maar misschien moeten we toch ook eens een boompje opzetten over de rolstoelvriendelijkheid in de horeca." Dat liet Carl Bekaert is weten via Facebook. Hij kreeg De Minuut

Met hoeveel Z'en schrijf je het woordje “kroeg”? Met drie: namelijk de Z van zuipen, van zeveren en van zeiken.

En die laatste Z is niet altijd zo vanzelfsprekend. Zeker niet voor rolstoelers. Ook in restaurants, bistro’s en tavernes zijn de WC’s vaak trappen op, trappen af, zijn de deuren te smal, de hokjes te klein, de drempels te hoog, kortom: ontoegankelijk.

En wat moet je dan met die gastrocolische reflex die zegt: elke hap die je binnenkrijgt zendt een signaal naar je darmen met het verzoek om plaats te ruimen. Eten en drinken zonder de mogelijkheid op een toiletbezoek is dus vragen om problemen. Of om het met de onsterfelijke woorden van Dieter De Leus te zeggen: “O j’ moe' kak’n, moe je kak’n".

Maar daar heeft de horeca duidelijk het schijt aan. In vijfendertig jaar rolstoel heb ik niks zien veranderen.

Dus, overheid en horeca: zorg voor die rolstoelvriendelijke toiletten! Nu! Overal! Zodat iedereen die drie Z'en van de kroeg als vanzelfsprekend kan beschouwen.

Bedankt!

Lees ook