“I’ll have what she’s having!”: waarom regisseur Rob Reiner zo gegeneerd was over 'When Harry met Sally'

15 maart 2022
Screenshot uit de film 'When Harry Met Sally'
Zegt de naam Estelle Lebost je iets? Nee? Nochtans staat ze wel in de lijst van bekendste filmquotes aller tijden. Toen een dienster haar bestelling kwam opnemen net na het legendarische fake orgasme van Meg Ryan in 'When Harry Met Sally', sprak ze de onsterfelijke oneliner: “I’ll have what she’s having!”. Regisseur Rob Reiner was tevreden, maar tegelijk ook erg gegeneerd, vertelt Ward Bogaert in 'De Wereld van Sofie'.

Exact 50 jaar geleden, op 15 maart 1972, kwam ‘The Godfather’ van de toen nog jonge regisseur Francis Ford Coppola in de zalen in de VS. Het citaat "I'm gonna make him an offer he can't refuse" is al even legendarisch als de film zelf, en het inspireerde 'De Wereld van Sofie' tot een uitzending over iconische filmquotes.

'I'll have what she's having" mag in dat lijstje van iconische filmquotes niet ontbreken natuurlijk. De quote werd uitgesproken door Estelle Lebost, en komt uit de film 'When Harry met Sally'. Meg Ryan laat zich in die film op restaurant volledig gaan wanneer ze een orgasme faket. 

Lees verder onder de video

Meg Ryan lijkt de scène zonder schroom te spelen. Maar aanvankelijk was ze erg gegeneerd, en slaagde ze er niet in om een geloofwaardig fake orgasme neer te zetten. Dus ging regisseur Rob Reiner zelf tegenover haar zitten, en deed de scene vol overtuiging en vol enthousiasme voor.

Maar ook hij voelde zich al snel genegeerd: hij had er zelfs meteen spijt van. Niet ten opzichte van Meg Ryan. Wel ten opzichte van zijn eigen moeder. Want zij zat mee op de eerste rij... 

De dame die de legendarische woorden "I'll have what she's having" uitsprak was namelijk zijn moeder: Estelle Lebost, een ster uit de jaren '60 uit de Dick Van Dyke Show. 

Lees verder onder de foto

Estelle Lebost in 'When Harry Met Sally'
Estelle Lebost in 'When Harry Met Sally'

'De Wereld van Sofie' had het twee uur lang over legendarische filmquotes. Beluister de integrale uitzending via Radio 1 Select.

Het gesprek met Ward Bogaert over 'When Harry Met Sally' hoor je hier

Lees ook