Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Wereld Vandaag

"Als we aan deze wet gehoorzamen, lopen over 25 jaar alleen maar rasgedrochten over straat"

do 28 dec. - 4:07

Wie binnenkort nog een kat wil verkopen of weggeven, zal eerst het beestje moeten laten steriliseren of castreren. Dat staat in het nieuwe kattenplan van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Volgens de Nederlandse bioloog Midas Dekkers lopen er over 25 jaar alleen nog "ongezonde rasgedrochten" rond als de wet wordt toegepast.
© Gettyimages

De Nederlandse bioloog en schrijver Midas Dekkers vindt het opmerkelijk dat Vlaamse overheid de inwoners "verplicht om hun katten stuk te maken". "Het steriliseren of castreren van een kat is een ingrijpende ingreep. Het is een echte operatie onder narcose. De hormoonhuishouding van de dieren wordt zwaar verstoord", aldus Dekkers in "De wereld vandaag".

Dat eigenaars van dieren opdraaien voor de kosten, vindt Dekkers logisch. "Als mensen dieren hebben, moeten ze ervoor zorgen. Dat dat geld kost, daar stoor ik me niet aan."

Midas Dekkers vreest voor het uitsterven van de "gezonde vuilnisbakkat" wanneer enkel erkende kwekers katten mogen kweken. "De erkende kwekers zijn het gewend om rare raskatten te maken. Dat zijn dieren met alle mogelijke erfelijke afwijkingen. Als we aan deze wet gehoorzamen, lopen er over 25 jaar alleen maar rasgedrochten over de straat", besluit Dekkers.

Meer hierover via vrtnws.be

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet