Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Anuna De Wever: "Ik moest eerst heel hard lachen met de uitspraken van Schauvliege, maar het zijn leugens"

di 5 feb. - 8:13

Vlaams Minister van natuur en landbouw Joke Schauvliege (CD&V) liegt als ze zegt dat er een complot zit achter de klimaatmarsen. Dat zegt Anuna De Wever, de drijvende kracht achter de scholieren die op donderdag spijbelen voor een beter klimaatbeleid. "Wij zijn nooit benaderd door mensen met slechte bedoelingen, dit slaat nergens op."
Anuna De Wever

Volgens Schauvliege beseffen de jongeren die opstappen in de klimaatmarsen niet dat ze gestuurd worden door een "opgezet spel", een complot van mensen die politiek willen afrekenen met haar. Toen Anuna de Wever dat hoorde, moest ze eerst hard lachen, zegt ze in 'De Ochtend': " Ik moest eerst heel hard lachen. En ik nam het ook als compliment, als je denkt dat er zoiets groots achter zit, dan komt onze actie echt goed aan. Maar ik vind het ook heel jammer, want het is manifest onwaar."

Wij zijn nooit benaderd door personen of groepen met politieke bedoelingen

De Wever voelt de uitspraken ook aan als een belediging voor de jongeren die zich engageren. "Wij hebben dit gewoon aan de keukentafel uitgedacht. En wij zijn nooit benaderd door personen of groepen met politieke bedoelingen. Dat slaat nergens op. Ik denk ook echt niet dat onze mensen geïnfiltreerd worden door zulke mensen."

Toch blijft De Wever bereid om samen te werken met minister Schauvliege: "We moeten maar eens stoppen met aan de beweging te twijfelen en gewoon werken aan klimaatbeleid. Wij blijven onze hand uitsteken."

Beluister het interview met Anuna De Wever:

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet