Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De stemming

Eén jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen

ma 9 okt. - 4:33

Nog één jaar en wij stemmen voor een nieuwe burgemeester. Voor we rode bolletjes kleuren willen wij weten hoe het er in je gemeente aan toegaat. Jan Hautekiet en Ruth Roets peilen de stemming.
Elke ochtend plaatst Jan zijn praatkraam (mobiele studio) op een andere markt in een andere provincie

Maandag 9 oktober: Autoluwe gemeente?

De autoluwe stadskern boomt de jongste 5 jaar: hoe ver kan je gaan? Uit onze enquête leiden we af dat er weinig animo is bij de Vlaming voor autovrije kernen.  Gesprek tussen Els Ampe, schepen voor mobiliteit in Brussel en Louis Tobback, burgemeester van Leuven. Jan Hautekiet op de markt in Zaventem.

 

Maar maakt die autoluwe kern de gemeente ook veiliger? Hoe vermijd je als gemeente verkeersongelukken? En wat met agressie t.o.v. burgemeesters? Gesprek tussen Wouter Beke, burgemeester Leopoldsburg, en  de burgemeester van Tervuren Jan Spooren.

Dinsdag 10 oktober: nieuwkomers in je gemeente? En hoe pakken we de vergrijzing aan?

De afgelopen 5 jaar kenden we een grote instroom van nieuwkomers in onze gemeenten.  Wat is de impact van de asielcrisis op de gemeenten en hoe pakken de gemeenten die aan?  Gesprek tussen Bart Somers, burgemeester Mechelen, en Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge.

De vergrijzing is één van de uitdagingen voor Vlaanderen en is ook in veel gemeenten voelbaar. Hoe verleid je als gemeente inwoners van alle leeftijden?  Gesprek tussen de burgemeester van Hasselt Nadja Vananroye  en Johan Vande Lanotte, de burgemeester van Oostende.

Woensdag 11 oktober: Mijn gemeente is veilig (Markt Willebroek)

Drugs veroorzaken veel leed, maar ook overlast. Hoe kan je als gemeente de drugproblematiek aanpakken?  Gesprek tussen Christof D'Haese, burgemeester in Aalst  en Daniël Termont (burgemeester Gent)

Sinds enkele jaren zie je ze overal opduiken: de camera's in de openbare ruimte. Ze kosten veel, heel veel, maar zijn ze die kostprijs ook waard?  Gesprek tussen de burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen en Vincent Van Quickenborne, de burgemeester van Kortrijk.

 

Donderdag 12 oktober: Mijn gemeente is aantrekkelijk (Markt Sint-Niklaas)

Een aantrekkelijke gemeente heeft een mooi centrum waar je graag gaat winkelen. Hoe houd je als gemeente handelaars in de stad?  Gesprek tussen Katrien Partyka, burgemeester Tienen, en de burgemeester van Lommel: Peter Vanvelthoven.

Vorig jaar kondigde de Vlaamse regering de betonstop af. Meer verdichting, meer open ruimte en dus minder bouwgronden is het mantra. Maar hoe belangrijk zijn die bouwgronden voor gemeentes?  Gesprek tussen de burgemeester van Geel Vera Celis  en Christof Dejaegher, de burgemeester van Poperinge

Vrijdag 13 oktober: Mijn gemeente is rijk (Markt Blankenberge)

Rijke inwoners maken mee een rijke gemeente. Hoe kan je als gemeente armoede bestrijden? Gesprek tussen Hans Bonte, burgemeester in Vilvoorde, en Wim Dries, burgemeester te Genk.

Er is veel te doen geweest rond intercommunales. Maar wat kunnen die de gemeente en burgers financieel opleveren?  Gesprek tussen Koen Kennis,  schepen te Antwerpen en Piet Buyse, de burgemeester van Dendermonde.

De stemming, elke werkdag van 9 tot 13 oktober, tussen 8 en 10 uur

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet