Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

"Gek, dat ik zo twijfel om een column te laten publiceren over hoe lang ik onze dochter heb gevoed"

di 29 jan. - 6:07

Een column de wereld insturen over hoe lang haar dochter borstvoeding kreeg? "Het voelt aan als te kwetsbaar, als voor veel snijdende commentaren vatbaar en die wil ik in deze niet horen" schrijft Nina Mouton.
Nina Mouton (foto © Sven Rammeloo)

Gek, dat ik zo twijfel om een column te laten publiceren over hoe lang ik onze dochter heb gevoed. Het voelt aan als te kwetsbaar, als voor veel snijdende commentaren vatbaar en die wil ik in deze niet horen. Die wil ik ook andere langvoedende mama’s besparen, hoewel we de commentaren waarschijnlijk allemaal al gehoord hebben. Dus hou ik de woorden voor mezelf en gaat de column niet de wijde wereld in. Da’s oké, want borstvoeding en andere opvoedingskeuzes hebben ook te maken met je eigen grenzen bewaken.

Ik had het met een vriendin over het risico ondergebracht te worden in een rariteitenvakje waar ik niet thuis hoor, en bij uitbreiding waar geen enkele moeder thuishoort. We willen meer en meer onze kinderen uit vakjes halen. Hen laten evolueren tot de unieke kinderen die ze zijn. Laten we dat ook met moeders en vaders doen. Of het nu over lang borstvoeding geven gaat of andere keuzes, ook wij mogen evolueren naar de unieke ouders die we zijn. Zonder stempel of bijhorend vakje.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet