Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Het plezier van winkelen: "Ik koop nooit online, hoogstens een treinkaartje"

ma 11 mei - 20:28

Winkelen is meer dan wat spullen kopen, vindt modejournaliste Veerle Windels. "Shoppen is rondlopen, snuisteren, dingen vastpakken en je zintuigen hun ding laten doen."
© Thierry Roge (Belga)

Na bijna twee maanden slot en grendel mochten de winkels in ons land weer, voorzichtig, open. Maar 'funshoppen' is voorlopig niet toegelaten. De winkels zijn dan wel weer open, je moet alleen naar binnen en op een halfuur moet het geklonken zijn. Weinig fun dus en dat is voor modejournaliste Veerle Windels net het leuke aan shoppen. "Winkelen is meer dan wat spullen kopen" schreef ze in 'De Standaard'. En in 'De Wereld Vandaag' ging ze daar dieper op in.

"Soms moet ik gewoon de stad in en doe ik mijn toertje"

Online winkelen vindt Windels maar niks. "Ik koop nooit online, hoogstens een treinkaartje. Oké, het is makkelijk, maar in een fysieke winkel heb je contact met mensen. Kleine winkels denken ook al lang na hoe ze de shift naar online gaan keren. Ze hebben moeite gedaan om een assortiment samen te brengen en een mooie setting te creëren."

"Soms moet ik gewoon de stad in en doe ik mijn toertje. Dan heb ik niks op het oog, maar dan stoot je op dingen. Je vindt plots iets en het doet iets ongelofelijks met je. Dát is winkelen. In de rij gaan staan om de Action binnen te wandelen, zoals vanmorgen zo veel mensen deden, is dat niet."

Je vindt plots iets en het doet iets ongelofelijks met je.

"Corona heeft ons doen inzien dat de winkelen missen"

Het coronavirus heeft dan wel het shopplezier gefnuikt, volgens Windels is er ook een voordeel. "Corona heeft ons doen inzien dat we winkelen missen, we missen de fysieke winkel. In de toekomst gaan we een mix hebben. Het zit er dik in dat die fysieke winkel niet gaat verdwijnen."

"Als we alleen maar bij grote ketens kopen en online, is er straks geen kleine winkel meer. Dan kunnen we niet meer funshoppen. Dan moet je geen achterafstraatjes meer opzoeken om op iets te vallen."

Beluister het gesprek met Veerle Windels in 'De Wereld Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet