Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Nieuwe Feiten

Nieuwe modetrend: de bommastijl

wo 26 feb. - 10:09

Op straat is er nog niets van te merken, maar tijdens de modeweken deze maand kan je er niet naast kijken: de bommastijl is hip. "We zien steeds meer ontwerpen opduiken die we eerder associëren met onze oma dan met jonge meisjes" zegt modejournalist Chloé Foubert (Flair) in 'Nieuwe Feiten'.
© Alex Andrews (via Unsplash.com)

De modeweken zijn volop aan de gang, en dat is de ideale kans voor modeontwerpers- en huizen om uit te pakken met hun nieuwe collecties in modesteden Milaan, Parijs, New York en Londen. Het evenement is een belangrijke graadmeter van wat dé modetrends van het komende seizoen zullen zijn.

Chloé Foubert, modejournalist bij het tijdschrift Flair, stelt alvast een opmerkelijke trend vast: "We zien steeds meer ontwerpen opduiken die we eerder associëren met onze oma dan met jonge meisjes", vertelt ze in 'Nieuwe Feiten'. "Antieke bloemenprints, zware stappers en schoolse kraagjes zijn helemaal in de mode."

"Elk seizoen is er wel een opmerkelijke trend die opduikt uit het verleden", verklaart Foubert de stijl. "Vorig jaar hulden we ons bijvoorbeeld massaal in crop tops en waren we jonge groentjes. Nu zijn we oma's."

(lees verder onder de Instagramfoto)

Milieubewuste modemeisjes

De bommastijl kadert in een bredere, milieubewuste tendens in de modewereld: "Er is een toenemende belangstelling in vintagekledij en duurzame materialen zoals wol. Denk aan oversized kleren, chunky knits (grote gebreide truien, red.) en debardeurs (mouwloze truitjes, red.). Je vindt ze massaal in de winkel, zowel bij luxemerken als grote ketens."

Een tripje naar de grote merken of een tweedehandswinkel is niet per se nodig. Wie goed kijkt in de kleerkast van grootmoeder, kan waarschijnlijk ook daar wel wat hippe kledingstukken vinden om nieuw leven in te blazen.

(lees verder onder de Instagramfoto)

Binnenkort in het straatbeeld?

Of de bommastijl binnenkort onze straten zal veroveren, valt nog af te wachten. "Misschien in een variant die meer fancy is", voorspelt Foubert. "Ik denk dat we zulke kledingstukken vooral zullen zien in combinatie met een comfortabele jeans of een wit T-shirt. Met bloemenprints kan je natuurlijk nooit iets verkeerds doen."

"Grijze haren zijn trendy, maar geen must", vertelt Foubert nog. "Een zijden sjaaltje om je kapsel mee te beschermen tegen regen en wind volstaat."

Beluister het gesprek met Chloé Foubert in 'Nieuwe Feiten':

Bron: vrtnws.be en 'Nieuwe Feiten'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet