Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

"Iedereen snakt ernaar": vicepremier Geens (CD&V) hint naar "beperkt perspectief" voor sociaal contact

wo 6 mei - 9:49

Vicepremier Koen Geens (CD&V) zegt dat het hem zou "verbazen" als er geen "beperkt perspectief" wordt gegeven over de toelating om meer sociaal contact te hebben. Geens is lid van de Veiligheidsraad, die vanaf 9 uur bijeenkomt om over de volgende fase van de exitstrategie te overleggen.
© Radio 1

Met twee kennissen buiten sporten op anderhalve meter, skypen en e-peritieven. Dat is zowat het enige sociaal contact dat nu toegelaten is. Een verplaatsing naar familie waarmee we niet samen wonen, ook als er afstand wordt gehouden, wordt nog niet als "essentieel" gezien.

Tot vandaag, misschien. Vanaf 9 uur zit de Veiligheidsraad opnieuw bijeen. Vooral over de opening van de winkels volgende week maandag en de timing voor de opstart van de sportcompetitie wordt er gesproken, maar er lijken steeds meer signalen dat we ook wat te horen krijgen over de versoepeling van de regels rond sociaal contact. Of toch minstens een concrete timing wanneer we die versoepeling mogen verwachten.

Vicepremier Koen Geens (CD&V), lid van de Veiligheidsraad, blikte vooruit in 'De Ochtend' en zegt dat het hem "sterk zou verbazen als er geen beperkt perspectief gecreeërd wordt, omdat we daar zelf naar snakken". "Iedereen weet dat we die stap gaan moeten zetten binnen afzienbare tijd, omdat we mensen zijn en leven van sociaal contact", klinkt het.

Iedereen weet dat we die stap gaan moeten zetten binnen afzienbare tijd, omdat we mensen zijn en leven van sociaal contact.

Over contact tussen verschillende generaties is Geens voorzichtiger, maar "de Nationale Veiligheidsraad is zich zeer bewust van de behoefte die er bij mensen bestaat". "Elke burger voelt die behoefte sterk aan, zeker nu het beter weer wordt. Het is heel moeilijk om dat niet te doen. Maar zoals we al vaak gezegd hebben: je kan niet alles tegelijk. Het intergenerationeel contact, tussen grootouders en kleinkinderen, daar houden de experten niet te veel van. Dat is me al herhaaldelijk ook persoonlijk duidelijk gemaakt."

Bekijk het gesprek met Koen Geens in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet