Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

“Ik heb mijn school nooit afgemaakt door de pesterijen”

do 24 mei - 9:55

“Het is niet omdat je een leuk kopje hebt en een mooie stem dat je moet denken dat je anders en beter bent.” Het waren niet de woorden van een medeleerling van zangeres Silvy De Bie, wel van een leerkracht. In 'De Bende van Annemie' blikt ze terug op de periode dat ze nog een kindsterretje was.
Silvy De Bie in de Bende van Annemie

“Ik deed dat heel graag, maar veel mensen begrepen het niet” zegt Silvy De Bie over haar tijd als Silvy Melody.  Misschien hadden mensen het er zo moeilijk mee omdat ze het enige kindsterretje van ons land was, denkt ze. 

Ook haar ouders kregen het hard te verduren. Hen werd verweten dat ze hun dochter pushten, maar dat ontkent De Bie ten stelligste: “Al van mijn 6 jaar deed ik niks anders dan soundmixshows en playbackshows. Mijn ouders kregen de kritiek dat ik gepusht werd, maar dat was totaal niet het geval.”

Ondertussen waren er kinderen van haar klas die elke week uren aan een stuk moesten gaan turnen, terwijl ze zelf maar één keer per weekend op een podium stond voor een optreden van 20 minuten.  Onlogisch toch?

Freak

Ook toen De Bie ouder werd, bleef het pestgedrag. In de middelbare school kreeg ze te maken met verbaal én fysiek geweld. “In de pesters hun ogen was ik kinderachtig. Als je vroeger als kind ging zingen, was je een freak.”

Het waren niet enkel de leerlingen, maar zelfs ook de leerkrachten die meededen. Zo sprak een leerkracht haar na zijn lesuur luidruchtig aan op de gang, omdat ze één taak was vergeten. Alle leerlingen konden zien hoe de leerkracht tegen haar riep: “Het is niet omdat je een leuk kopje hebt en een mooie stem dat je moet denken dat je anders en beter bent. Het wordt tijd dat je van je troon komt.”

Haar ouders spraken met de directeur, maar die nam het uiteindelijk op voor de leerkracht. De Bie stond er helemaal alleen voor. “Zelfs mijn eigen zus durfde niet tussen de pesterijen te komen, omdat die meisjes op school zo agressief waren”, zegt ze. Uiteindelijk is ze veranderd van school, maar ook daar werd ze gepest.  “Ik heb mijn school nooit afgemaakt door de pesterijen”, zegt De Bie. Al was er wel een leerkracht die haar aanmoedigde om te blijven.

Onzeker

Als klein meisje was De Bie heel levendig en zat ze vol zelfvertrouwen. Na de pesterijen begon ze enorm aan zichzelf te twijfelen. “Het had een impact op de rest van mijn leven”, zegt De Bie. Ze vindt het erg dat een kind zo onzeker kan worden door pesterijen. Daarom doet ze er alles aan om haar eigen dochter hiertegen te beschermen.

Beluister het interview met Silvy De Bie:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet